Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Theater Arte sluit na twee seizoenen de deuren


 

 

Brussel - Theater Arte sluit noodgedwongen de deuren. Na een werking van twee seizoenen kan het theater niet meer rekenen op subsidies, bovendien is ook de overeenkomst met de eigenaar van het historische pand afgelopen. De eigenaar van pand waar Theater Arte is gehuisvest wil op de plaats een nieuwbouwproject realiseren.

 

Na twee seizoenen krijgt Theater Arte geen subsidies meer van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux. Met de eigenaar van het pand werd ook geen nieuwe overeenkomst bereikt. Door het gebrek aan subsidies ontbreekt het Arte aan middelen om een nieuw onderkomen te vinden en moet het theaterhuis noodgedwongen de deuren sluiten.

 

Theater Arte heeft twee jaar werk getoond van gezelschappen die nergens anders terecht kunnen op een Brusselse scène. Er werden ongeveer 150 voorstellingen getoond. Momenteel lopen er in het zaaltje van Theater Arte nog producties in het kader van het Theaterfestival.

 

Bij de opening van Theater Arte twee jaar geleden liet bezieler Eric Goossens verstaan dat hij zichzelf drie jaar de tijd gaf om het project uit te bouwen. Goossens zei ook zich bewust te zijn van de financiële risico's.

 

Open dag
Op zes september organiseert Theater Arte ter afsluiting een open dag. Het publiek krijgt er de kans om een laatste keer de sfeer van het theater op te snuiven. Ook zal er heel wat materiaal van het theater verkocht worden. Onder meer technisch materiaal, maar ook lichtreclame, stoelen, barelementen en theaterdoeken worden te koop aangeboden.

 

 

 

© FM Brussel 2007