Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Beloofde camera's Alhambra laten op zich wachten


Brussel - Het wijkcomité Alhambra verwijt het nieuwe stadsbestuur geen werk te maken van beloofde maatregelen om de straatprostitutie in de wijk achter de KVS terug te dringen. De bewakingscamera's die het schepencollege in februari 2006 aankondigde zijn nog steeds niet geïnstalleerd.

 

De straatprostitutie in de wijk brengt vooral ’s nachts veel verkeer en bijhorende overlast met zich mee. Het bewonerscomité smeekt al jaren bij het stadsbestuur om een kordate aanpak.

"Er werd ons vanalles beloofd, maar alles wat beloofd werd is drie jaar later nog altijd lopende. We worden dagelijks geconfronteerd met overlast en als er niet echt keuzes gemaakt worden zullen de conflicten groter worden, waarvan zowel de buurtbewoners als de straatprostituees slachtoffer van zijn. Maar straatprostitutie hoort niet thuis in een woonbuurt," zegt Jan Leerman van het bewonerscomité Alhambra.

 

In januari beloofde burgemeester Freddy Thielemans (PS) in verschillende media dat de camera's nog in februari geplaatst zouden worden. Er zou ook een mobiliteitsplan komen waarbij straten zouden worden afgesloten en rijrichtingen veranderd. Dat plan werd kort voor de verkiezingen getest maar is nu geannuleerd en de hele procedure moet opnieuw worden doorlopen.

 

Ook de werking van de taks op afwerkhotels is allesbehalve duidelijk.
 

 

© FM Brussel - 2007 - www.brusselnieuws.be