Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Geruchtenmolen viseert opnieuw Brusselse politie


Brussel-Stad - De Brusselse politie komt weer in opspraak na een artikel in Het Laatste Nieuws. Hierin wordt gezegd dat één van de vrouwelijke officieren luxevakanties in Spanje krijgt aangeboden door de prostitutiemaffia. De politie van Brussel ontkent, en spreekt van een georchestreerde geruchtencampagne.

In ruil voor de vakantie in Spanje zou de politieofficier een oogje dichtknijpen in de prostitutiebuurt rond de KVS. En een andere commissaris zou het op een akkoordje gegooid hebben met de maffia op de Louizalaan, schrijft Het Laatste Nieuws.

Op het politiecommisariaat reageren ze verbolgen op de berichtgeving in de krant. Het gaat om een vrouwelijke officier die de diensten in de prostitutiebuurt coordineert. Ze is inderdaad naar Spanje met vakantie geweest maar wel op eigen kosten, en ze heeft helemaal geen banden met het criminele milieu, verzekert politiewoordvoerder Christian De Coninck.

Het buurtcomité van de Alhambrabuurt aan de KVS heeft al gereageerd en vraagt recht van antwoord in de krant. Ook zij ontkennen alle aantijgingen met klem.

De hele heisa is volgens de politie georchestreerd door dezelfde groep die een paar weken geleden de hele affaire rond hoofdcommisaris Van Wymersch aanschroefde.

 

 

 

© TV Brussel