Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Magasin 4 moet weg


 

Brussel - Magasin 4, het sympathieke underground-concertzaaltje op de hoek van de Koopliedenstraat en de Pakhuisstraat (rue du Magasin), moet eind deze maand de deuren sluiten. Niet door een gebrek aan succes, maar omdat de huurovereenkomst afloopt en de eigenaar het gebouw wil opdelen in lofts, een trend die de buurt de voorbije jaren al een heel nieuw gezicht heeft gegeven.

 

Verkopen aan de concertorganisatie wil de eigenaar niet, en de petitie die loopt, zal daar vermoedelijk weinig aan veranderen. Wel hopen de mensen van Magasin 4 op hulp van de Franse Gemeenschap om een andere locatie te vinden. Want na veertien jaar kan Magasin 4 nog altijd rekenen op een trouw publiek.

 

De zaal biedt een podium aan heel wat groepen uit de underground-scene en alternatieve subgenres die in de grote muziektempels van Brussel weinig of niet aan bod komen, van hardcore en metal tot punk, ska, experimentele jazz, reggae en dub. Je kunt het zaaltje zelfs een beetje als het Brusselse equivalent van de New Yorkse CBGB’s beschouwen. Bekende namen als Marky Ramone, The Bollock Brothers, The Legendary Pink Dots, Aka Moon, Melt-Banana, Les Wampas, Marcel et son Orchestre en Zion Train maakten er ooit hun opwachting.

 

 

© Brussel Deze Week