Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Nieuwe plek voor Cement Truck van Wim Delvoye


Brussel - Het omstreden kunstwerk Cement Truck van kunstenaar Wim Delvoye krijgt in de zomer een vaste plaats op het rond punt van de Ieperlaan en de Arduinkaai in Brussel. De gemeenteraad van Brussel-Stad en de minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) hebben daarover een akkoord bereikt.

 

Over het kunstwerk van Delvoye en vooral de plaats waar het zou komen te staan is al heel wat te doen geweest. De Cement Truck is een constructie uit cortenstaal van bijna negen meter lang. Het heeft dezelfde sierlijke gotische krullen als de graafmachine die Delvoye voor Beaufort 2003 ontwierp.

Oorspronkelijk zou het kunstwerk op het plein achter de Koninklijke Vlaamse Schouwburg komen maar misnoegde buurtbewoners dachten daar anders over en stapten naar de Raad van State waar ze hun gelijk haalden. De zoektocht naar een geschikte plek ging verder.

De stad en de mobiliteitsminister zijn nu overeengekomen dat de Cement Truck op het rond punt van de Ieperlaan, de Arduinkaai, de Hooikaai en de Timmerhoutkaai een plek krijgt. Dat rond punt wordt in de zomer heraangelegd. Tijdens die werken zou ook de sokkel voor het kunstwerk geplaatst worden. De stad Brussel betaalt 300.000 euro voor het kunstwerk.

 

© FM Brussel