Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 
Nieuw veiligheidsplan: meer blauw en camera's op straat

Brussel - Meer blauw op straat en ook meer camera's. Dat staat in het nieuwe zonale veiligheidsplan van de politie van Brussel-Elsene. Vooral inbraken, diefstal, stadsbendes en de verkeersveiligheid krijgen de prioriteit.

De politie van de zone Brussel-Elsene krijgt er de komende vier jaar 300 beveiligingscamera's bij. Die moeten helpen in de strijd tegen sluikstorten en ongecontroleerde prostitutie.

"In het begin waren de camera's bedoeld om langs de grote lanen de verkeersveiligheid te garanderen. Daarna zijn we die meer en meer gan gebruiken voor betogingen. En nu merken we die ook voor de veiligheid in het algemeen kunnen gebruiken. Maar het is zeker niet de bedoeling om zoals in Londen de mensen overal te filmen," zegt korpschef Guido Van Wymersch.

De politie en het Brusselse parket maken ook van verkeersveiligheid, inbraken in woningen en auto's, en van stadsbendes een prioriteit. Ook nieuw is dat de cel stadsbendes autonoom gaat werken en meer technische middelen krijgt.

Een betere samenwerking tussen politie en parket levert resultaten op, zegt burgemeester Freddy Thielemans (PS). "Vroeger werkte het parket, de politie en Bravvo (de stadsvzw voor preventie, red.) elke apart. Maar dat werkt niet. Daarom proberen we nu al die mensen samen te krijgen zodat ze coherent gaan nadenken en samenwerken. Dat is vandaag een werkelijkheid geworden."

 

 

© TV Brussel / FM Brussel