Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Politiechefs mogelijk omgekocht door seksbazen


Brussel - Er lopen onderzoeken tegen twee Brusselse politie-officieren, die volgens klagers 'intieme banden' hebben met het prostitutiemilieu. Een vrouwelijke officier zou in ruil voor luxevakanties naar Spanje een oogje dichtknijpen in de hoerenbuurt rond de Van Gaverstraat, hartje Brussel. Een andere commissaris zou het maffiamilieu van de pooiers tippen, in de buurt van de Louisalaan. Als wederdienst kan hij rekenen op gratis 'tedere ontmoetingen' met een prostituee.

 

Na de onthutsende beelden over een stelende agent, twee weken geleden, dreigt de politiezone Brussel-Elsene weer zwaar in opspraak te komen. Tegen twee commissarissen werden klachten ingediend bij het Comité P, het Brusselse parket en de Algemene Inspectie (AIG) wegens bescherming van straatmedelieven en hun pooiers.

 

De recentste klacht dateert van midden november en is gericht tegen een vrouwelijke commissaris die de politiediensten coördineert vanuit het commissariaat in de Hopstraat, in het centrum van Brussel. Die buurt rond de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, staat bekend om zijn tippelaarsters. Als ze op straat een klant aan de haak slaan, trekken de hoeren naar een zogenaamd 'hotel de passe'.

 

Benidorm

 

Het geflikflooi op straat en de voortdurende passage van klanten zorgt voor overlast bij de buurtbewoners. Die verenigden zich in een comité. 'Als we de politie bellen met klachten over hinder, dan slagen de prostituees er altijd in zich te verstoppen in een horecazaak, nog voor de agenten ter plaatse zijn. Resultaat: de politie kan niets meer vaststellen. De meisjes en/of hun pooiers worden vanuit het commissariaat getipt. Geen twijfel mogelijk', zegt een lid van het buurtcomité.

Bewoners van de buurt kwamen er via 'interne informatie' achter dat de vrouwelijke politiechef tijdens haar vakantie logeerde in het Spaanse appartement van een eigenaar van een 'hotel de passe' in Brussel. De politievrouw werd met deze informatie geconfronteerd tijdens een buurtvergadering. 'Ze bekende dat ze het appartement in Benidorm gehuurd had. Gehuurd, ja ja', zegt nog een lid van het buurtcomité. 'Ze nuanceerde evenwel. De eigenaar van de zonnige vakantieflat zou sinds een tijdje geen eigenaar meer zijn van het 'hotel de passe'. En nog: de hoerenbaas zou volgens de commissaris altijd met correcte meisjes gehandeld hebben. Wat is dat, een correcte hoer? Verandert dat iets aan het feit dat de commissaris banden heeft met een man die zijn fortuin verdiend heeft met prostitutie? Heeft deze commissaris nog een deontologie?'

Het verhaal van de vrouwelijke politiecommissaris belandde intussen bij het Brusselse parket en het Comité P. Afwachten of die onderzoeken iets zullen opleveren.

 

Al 10 jaar

 

Bij de AIG loopt nu al anderhalf jaar een moeizaam onderzoek tegen een commissaris die de plak zwaait in de buurt van de dure Louisalaan. Hij zou volgens informatie uit het prostitutiemilieu al ruim tien jaar pooiers 'van interessante politie-informatie voorzien'. De commissaris zou dat doen in ruil voor seksuele diensten. De mogelijke verregaande omkoping kwam aan het licht tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een hoerenbaas die verdacht wordt van moord. Een van de prostituees van de verdachte had mysterieuze contacten met de fameuze commissaris. Dat bleek uit haar gsm-verkeer. Volgens verklaringen van andere meisjes ontving hij ook regelmatig 'rijkgevulde' enveloppen. En nog opvallen: zijn gsm-nummer werd teruggevonden in het geheime adressenboekje van een andere pooier.

 

 

 

© Het Laatste Nieuws 2008/José Masschelin

 

 

 

 

Droit de réponse

 

Dans l’édition du mercredi 3 décembre 2008, ‘Het Laatste Nieuws’ a publié un article 'Politiebazen mogelijk omgekocht door seksbazen' (‘Chefs de police éventuellement soudoyés par les patrons du sexe’) dans lequel il est écrit que des membres du Comité Alhambra auraient dit qu’ils disposaient d’informations internes au sujet d’une commissaire féminine de leur quartier.

 

Dans cet article il est suggéré que cette commissaire féminine aurait des liens avec le milieu de la prostitution.

 

Le Comité Alhambra dément fermement ces affirmations. Nous ne possédons aucune information compromettante contre quelque commissaire que ce soit, et nous n’avons jamais communiqué en ce sens avec qui que ce soit.

 

S’il s’agit de la commissaire féminine qui depuis des années se mobilise avec enthousiasme pour notre quartier, nous ne pouvons que répéter ce que nous avons affirmé au cours de ce Forum de quartier : a savoir que elle est notre seul point de lumière dans cette lutte difficile que nous avons entreprise depuis des années contre la surcharge de nuisances liée à la  prostitution. A aucun moment nous n’avons douté de l’intégrité de cette commissaire féminine.

 

Nous tenons dés lors à nous distancer complètement de cet article tel qu’il est paru dans le journal : aucun des cinq membres présents à cette réunion de quartier n’a fourni des informations négatives au sujet de cette commissaire et de ces activités dans notre quartier.