Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Minderjarige ronselt klanten voor prostituees in Alhambrawijk


Brussel-Stad - Op internet is een filmpje te zien waarop een zigeunerjongetje klanten ronselt voor een tippelaarster. Het tafereel speelt zich af naast de KVS. Volgens de politie kunnen de beelden dienen om het jongetje het statuut van 'kind in gevaar' te geven.

Op het internetfilmpje is te zien hoe een zigeunerjongetje van ongeveer tien jaar oud hoerenlopers ronselt. Het jongetje maant chauffeurs aan te stoppen en lijkt ze in contact te willen brengen met een prostituee. De activiteit speelt zich af voor de zijgevel van de KVS, aan de Hooikaai in Brussel. De wijk is berucht om zijn tippelaarsters. Een minderjarig jongetje dat in de straatprostitutie actief lijkt te zijn, is een ernstige zaak.

Christian De Coninck, woordvoerder van de politie Brussel-Elsene: "Het jongetje wordt een 'kind in gevaar', want hij werkt in de ontuchtsector voor de prostituee. Voor de prostituee heeft het uiteraard ook zware gevolgen, want zij buit een minderjarige uit."

Volgens de politie duikt het jongetje niet meer op in de buurt. Enkele maanden geleden heeft de zedenbrigade het kind opgemerkt. Toen vroeg hij tippelaarsters om geld, maar verder mispeuterde hij niks. Hem identificeren was onmogelijk: hij had geen papieren.

De politie denkt dat het jongetje wellicht op eigen houtje aanpapt met prostituees. Het is onwaarschijnlijk dat prostituees of pooiers hem inschakelen als klantenronselaar.

"Ik denk dat zowel de prostituees als de pooiers goed weten dat, wanneer ze minderjarigen betrekken bij hun activiteiten, er onmiddellijk zal worden ingegrepen," aldus Christian De Coninck. "Dan worden er namelijk misdadige feiten gepleegd. Prostitutie op zich is namelijk niet strafbaar."

Het filmpje dat toont hoe het jongetje hoerenlopers ronselt, kan volgens de politie dienen om hem als een kind in gevaar te beschouwen. De jeugdrechter kan optreden zodra het jongetje opnieuw opduikt.

© TV Brussel