Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Politie verijdelt kidnapping van prostituee


Brussel - Drie Roemeense pooiers hebben donderdagavond in Brussel één van hun prostituees ontvoerd. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. Een politiepatrouille zag de ontvoerders net wegrijden en kon hen enige tijd later oppakken. Het meisje was doodsbang en wou slechts na zeer lang aandringen een verklaring afleggen. De drie Roemenen verschijnen vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter.

De ontvoering vond rond 22 uur plaats in de Van Gaverstraat. Een politiepatrouille die voorbijreed zag een paar schoenen op straat liggen en een samenscholing van enkele prostituees. Navraag leerde dat één van de meisjes net ontvoerd was door haar pooier. Net op dat moment zag de politiepatrouille een BMW met Nederlandse nummerplaat aan hoge snelheid wegrijden. De agenten volgden de wagen op veilige afstand en konden in het voertuig vier personen zien zitten, bij wie één vrouw. 

Op de Negende Linielaan stopte de BMW en stapten de inzittenden over in een Ford Mondeo. Daarbij zagen de agenten dat de vrouw doodsbang was. Ze vroegen versterking en begonnen de Ford te achtervolgen. Op de Leuvensesteenweg kon de Ford onderschept worden en werd de vrouw bevrijd. De drie mannen, Roemenen van 29, 24 en 22 jaar oud, werden opgepakt. 

Het slachtoffer was doodsbang en de speurders konden haar pas na lang aandringen overtuigen om een verklaring af te leggen. Daarin zei ze dat ze ontvoerd was omdat haar pooier haar een lesje wilde leren. Ze had immers te kennen gegeven dat ze uit de prostitutie wilde stappen. 

Verschillende andere verklaringen van getuigen bevestigden haar verhaal. De vrouw is opgevangen door de dienst Slachtofferhulp en de drie Roemenen zullen vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid worden met het oog op hun aanhouding

 

 

© Brusselnieuws.be