Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Rotor naar Biënnale: kunst met 'interessant vuil'


 

Acht jonge Brusselse architecten en ontwerpers gaan op de prestigieuze Biënnale van Venetië het Belgisch paviljoen onder handen nemen. Sinds een jaar of drie vormen ze samen Rotor. In Brussel hebben ze al enkele spraakmakende projecten gemaakt. Nu trekken ze naar het buitenland.

Acht ketten van bij ons die het op de meest toonaangevende kunstmanifestatie ter wereld, de Biënnale van Venetië, gaan maken. "We maken onze kunst met afgeschreven architectuuronderdelen," zegt Maarten Gielen van Rotor.

Slijtage dus, en zo zijn deze jongens al maanden op zoek naar velerlei rotzooi in de krotten en bouwvallen van deze stad.

Rotor is al een jaar of drie actief. Hun laatste project was de zitbank voor de KVS, notabene ook met hergebruikt hout.

Iets verder in de straat is te zien waar het collectief geheid op kickt, op de hoek waar de meisjes tippelen en talmen. "Je ziet de afdrukken van de schouder, de billen en de stiletto's op de stenen. Voor vele mensen lijkt dit gewoon vuil, maar voor ons is het interessant vuil," zegt Lionel Devlieger van Rotor.

En het heeft alles veel meer met Venetië te maken dan u zo zou denken. "Venetië is een stad met wat sleet op," aldus Rotor.

 

 

 

 

© TV Brussel - www.tvbrussels.be