Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

VGC centraliseert administratie in Renaissance-gebouw


 

 

 

Tussen januari en juli 2011 verhuizen de meeste diensten van de VGC naar dit pand aan de Emile Jacqmainlaan.

© Jaspers - Eyers

 

Brussel - De administratie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zal vanaf januari 2011 geleidelijk verhuizen naar het Renaissance-gebouw aan de Emile Jacqmainlaan. Vandaag zitten de 300 ambtenaren van de VGC verspreid over vijf locaties.

De centralisatie van de VGC-administratie staat al jaren op de agenda en moet tegen de zomer van 2011 eindelijk een feit zijn. Behalve het Onderwijscentrum Brussel, de uitleendienst en de technische diensten trekken alle diensten en directies naar de nieuwe locatie vlakbij de Kleine Ring. De huidige hoofdzetel aan de Sainctelettesquare wordt verlaten.

De leden van het College zijn opgetogen met de beslissing. "De centralisatie zal de efficiënte werking en de kwalitatieve dienstverlening van de VGC-administratie ten goede komen,” denkt Jean-Luc Vanraes (Open VLD).

Brigitte Grouwels (CD&V) stelt dat “de verhuis ook heel wat voordelen biedt voor de mensen die voor de VGC werken. Denk maar aan de gunstige ligging, het duurzame karakter en de goede toegankelijkheid van het Renaissance-gebouw.”

Volgens Bruno De Lille (Groen!) zal “de verhuis een nieuwe dynamiek teweeg brengen en zal het gebouw bijdragen tot het ‘gezicht’ van de VGC in Brussel. Het is mooi meegenomen dat het gebouw ecologisch ontworpen is en toegankelijk is voor mensen met een handicap.”

In het Renaissance-gebouw zal de VGC vier verdiepingen bezetten. Er werd een huurovereenkomst voor 21 jaar gesloten. Goed voor 1,2 miljoen euro huur per jaar.

De administratie van de VGC zit momenteel verspreid over vijf locaties: de Rogierlaan in Schaarbeek, de Technologiestraat in Sint-Agatha-Berchem, de Leopold II-laan in Sint-Jans-Molenbeek en de Lombardstraat en de Sainctelettesquare in Brussel-Stad.

 

 

© Brusselnieuws.be - www.brusselnieuws.be