Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Opvangtehuis stervende prostituees bestaat niet


   

 

Brussel - Zes jaar lang gaf zuster Miet Bauwens lezingen over een even opmerkelijk als aangrijpend initiatief: in een villa in de Brusselse begeleidde ze stervende prostituees die aan aids lijdden. Nu blijkt haar verhaal uit de lucht gegrepen.

 

De Standaard wijdde twee weken geleden nog een uitvoerig weekendverhaal aan de non en haar levensproject. In een villa in een Brusselse randgemeente begeleidde ze, samen met een ploeg van vier vrijwilligers stervende prostituees.

 

Bauwens was niet weinig trots op haar project, getuige de honderden lezingen die ze de voorbije zes jaar  in scholen en verenigingen.

 

Ter plaatse gaan mocht de journaliste van de krant niet, omwille van privacyredenen en omdat de meisjes ‘al genoeg bekeken waren’.

 

Twee weken later blijkt het verhaal van de non volledig uit de lucht gegrepen, bericht opnieuw De Standaard. Na het artikel namen verschillende organisaties contact op met de zuster. Ze vonden het onder meer onverantwoord dat de prostituees zonder professionele medische begeleiding werden opgevangen. Toen Bauwens bleef weigeren om het adres van het huis bekend te maken, groeide ook de twijfel aan haar verhaal.

 

Afgelopen donderdag bekende de non uiteindelijk dat haar verhaal verzonnen was. Ze had ooit wel als aidsbuddy gewerkt en had ook wel eens contact gehad met zieke prostituees, maar van een opvangtehuis was nooit sprake geweest.

 

 

 

 

 

© Brusselnieuws.be - www.brusselnieuws.be