Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Antwerpsesteenweg afgesloten voor reconstructie


Brussel-Stad - De Antwerpsesteenweg is zondagochtend afgesloten voor de reconstructie van een schietpartij in januari. Drie gangsters schoten toen op een politiepatrouille nadat ze een mislukte overval hadden gepleegd op een wisselkantoor aan de Adolphe Maxlaan. Een agent werd daarbij zwaargewond aan het been.

Wanneer een politiepatrouille van de anti-overvalbrigade de gangsters op de Antwerpsesteenweg wil tegenhouden, openen ze het vuur. Een agent wordt zwaargewond aan het been. Een tweede politie-patrouille zet een wegversperring op, maar de daders rijden er dwars doorheen.

Guido Van Wymeersch, korpschef politie Brussel-Elsene: “De vluchtauto is nog verder kunnen vluchten en heeft een ongeval veroorzaakt op de Lakenbrug. De auto is tot stilstand gekomen. Daar zijn de daders te voet beginnen vluchten. Getuigen hebben hen zien binnengaan in een huis.”

In dat huis verschansen de drie daders zich. De politie zet de wijde omgeving af en omsingelt de woning. Bij de inval later op de dag, pakt de politie dertig bewoners van het huis op, onder hen bevinden zich de drie gangsters op.

De drie gangsters zitten momenteel nog steeds in voorlopige voorhechtenis en wachten op hun proces.

 

© TvBrussel - www.brusselnieuws.be