Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Nicolay-café tussen de straathoertjes


 

Brusselse horecaondernemer par excellence Frédéric Nicolay opent binnenkort een nieuw café in de Lakensestraat. Het project maakt deel uit van een heroplevingsplan voor de wijk. "Een café openen in een buurt waar nog niets is, c'est cool."

 

“Het nieuwe café is een onderdeel van een globaal plan om de buurt te doen heropleven,” zegt Nicolas Dassonville, woordvoerder van Burgemeester Freddy Thielemans, aan brusselnieuws.be. “Het café moet nieuwe mensen aantrekken, waardoor de sociale controle in de wijk verhoogt en er een positieve dynamiek komt in de buurt. Naast het café zijn er ook projecten gepland rond verkeer, de creatie van woningen en de verhoging van de veiligheid. Zo zouden er extra camera's komen in de wijk, en worden een aantal straten waarschijnlijk enkel voor buurtbewoners toegankelijk."

Nicolay wou nog niets kwijt over hoe het nieuwe café eruit zal zien, enkel dat het “mooi en groot wordt”.

 

Het is niet de eerste keer dat Nicolay een café opent in een minder evidente buurt. Zo waren zijn cafés aan Sint-Goriks (Le Roi des Belges, le Zébra,...) ook al een motor voor de herwaardering van de buurt. Op het toen nog onhippe einde van de Dansaertstraat opende Nicolay enkele jaren geleden met succes de Walvis.  En de buurt van de Hallepoort kreeg er met Potemkine recent een filmcafé met parkterras bij.

 

“Ik vind het fantastisch om een café te openen in een buurt waar er amper cafés zijn, of in een buurt die een moeilijke naam heeft," zegt Nicolay aan brusselnieuws.be. "Daar zijn nog echt mogelijkheden en je kan in zo’n buurt echt doen opleven.”

Volgens het hoofdstedelijk caféwonder opent het nieuwe café zijn deuren tegen de lente van 2012. Het café komt in het OCMW-gebouw in de Lakensestraat dat zich recht tegenover de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) bevindt. 

 

Dresscode

 
Prostitutie zorgt al langer voor overlast in de wijk. De Stad heeft begin 2010 een actieplan opgesteld om de problemen onder controle te houden. "Er werden sindsdien al meer dan 1.700 pv's opgesteld, waaruit 187 boetes volgden," meldt burgemeester Freddy Thielemans (PS). "Ook handelszaken in de buurt die gelinkt zijn met prostitutie, krijgen strenge administratieve controles."


 

 

 

© Brusselnieuws.be - www.brusselnieuws.be - 10 octobre 2011