Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Flaneren in de Kaaienwijk


Terwijl de werken in de Diksmuidelaan goed vlotten is een impressie van de toekomstige promenade opgedoken. De hele Kaaienbuurt moet dit jaar trouwens een stuk groener worden. De voetpaden langs de Vismet worden verbreed.

 

Zoals u hier al in november kon lezen krijgt de Diksmuidelaan op dit moment een beurt. De promenade onder de platanen moet een trekpleister voor de buurt worden. Beliris, het federaal fonds voor Brussel, investeert dit jaar meer dan 3 miljoen euro in de openbare ruimte in de buurt. De heraanleg gebeurt in het kader van het lopende wijkcontract De Kaaien.

 

De Brandhoutkaai en de Baksteenkaai (straten langs de Vismet), krijgen een nieuwe wegbekleding en bredere voetpaden. Ook onder andere de Werfkaai, de Koopliedenstraat en de Papenvest worden aangepakt. Net als het kruispunt tussen de Ieperlaan, de Houthulstbosstraat en verschillende kaien (zie meer beelden).

 

De betonblokken die er al jaren staan, verdwijnen en er komen bankjes. In het algemeen moet de kaaienwijk vooral veel groener worden. Zo krijgt de Ieperlaan bomen en moet er een groen wandeltraject ontstaan van IJzer tot de Nieuwe Graanmarkt via de Handelskaai en de Léon Lepagestraat

 

 

 

© Brusselnieuws - www.brusselnieuws.be