Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Huisjesmelker verdeelt huis in 48 kamers en één keuken

 


 

 
 

De Brusselse politie heeft donderdagochtend een gebouw gesloten waarin een huisjesmelker 48 piepkleine studio’s had ingericht. De huurders telden tot 420 euro neer voor een flatje van 5 (vijf) tot 15 vierkante meter.

 

Vocht, schimmel, kakkerlakken, muizen en een gevaarlijke trap. Het zijn maar enkele van de inbreuken op de huisvestingscode die vastgesteld werden in een pand in de Pelikaanstraat 30. Dat meldt de RTBF en wordt bevestigd aan brusselnieuws.be door het OCMW van Brussel.

 

De eigenaar had het gebouw - een wat groter uitgevallen Brussels rijhuis met drie bovenverdiepingen plus daketage - ingedeeld in 48 koten van 5 tot 15 vierkante meter. Het aantal bewoners wordt door het OCMW op 60 geschat. Alle inwoners moesten per hoofd minstens 350 euro betalen. Het OCMW schat de maandelijkse opbrengst dan ook op ruim 21.000 euro.

 

De bewoners moesten het doen met één gemeenschappelijke keuken, die ook nog eens in abominabele staat verkeerde.

 

Het OCMW van Brussel trok als eerste aan de alarmbel en gaf het dossier vervolgens door aan de politie. "Ik ben vanochtend zelf in het gebouw geweest en ben sindsdien getraumatiseerd", zegt OCMW-woordvoerster Rita Glineur aan brusselnieuws.be. "Mensen werden er echt als beesten behandeld. Kunt u zich 50 mensen of meer in één keuken voorstellen?"

 

Tientallen bewoners leefden van OCMW-uitkeringen.

 

Het OCMW zoekt nu nieuwe woningen voor de bewoners. In afwachting van een definitieve oplossing worden ze ondergebracht in het gebouw in de Koningsstraat dat ook al voor winteropvang diende. Het pand krijgt nu een rol als centrum voor transitwoningen

 

 

 

 

 

© Brusselnieuws - www.brusselnieuws.be - 7 juni 2012