Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Flamingo: Grootste bar van Brussel opent

 


   

Donderdag opent met Flamingo de grootste bar van Brussel. In drie maanden tijd wist de ploeg van bargoeroe Frédéric Nicolay de renovatie van een pand tegenover de KVS te klaren. “Voornaamste uitdaging was de 400 vierkante meter op mensenmaat te houden“, vertelt de architect. Het terras vangt zon via spiegels.

 

En daar moet de inkleding voor zorgen. "Buiten is de gevel, die beschermd is, harmonieus, maar binnen huisden er tot voor kort vier verschillende winkels in," legt de vaste Nicolay-architect Jean-Sébastien Van Keymeulen uit aan brusselnieuws.be. 

 

"Voor harmonie binnenin moet de zinken bar naar Parijs model zorgen. Stoelen en tafels zijn heel sober. We laten ook het waardevolle art nouveau-stucwerk tot hun recht komen, evenals de parketvloer. De donkergroene verflaag op de muren zorgt voor een hedendaags tintje", aldus Van Keymeulen.

 

Zonlicht via spiegels

 
In het café zullen er regelmatig dj's te gast zijn. Is er dan geen risico voor geluidsoverlast in de al fel geteisterde Alhambrawijk? "We hebben onze geluidsinstalatie daar speciaal op voorzien. Er komen vele versterkers maar met een klein vermogen: zo zal iedereen een goede geluidskwaliteit genieten, waar men ook staat in de zaal."

 

Opmerkelijk is ook de "verlichting" van het terras. Dat gebeurt met natuurlijk licht. Op het tegenoverliggende gebouw worden spiegels geplaatst, die het zonlicht weerkaatsen in de richting van het terras.

 

De feestelijke opening heeft plaats donderdag om 20 uur

 

 

 

 

 

© Brussel Nieuws - www.brusselnieuws.be  - 30 mei 2012 - Eric Vancoppenolle