Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

 Flamingo, het grootste café van Brussel, is open

 


 

Frédéric Nicolay is wereldberoemd in Brussel van de vele café's en restaurants die hij sinds enkele jaren met veel succes opent. Barbeton in de Dansaertstraat is nog maar net een paar maand open, vandaag heeft hij de deuren van zijn nieuwe creatie, Flamingo, opengezet.

 

Het café bevindt zich op de hoek van de Lakenstraat tegenover de KVS in een gigantische ruimte waar vroeger drie winkels waren. 

 

De gevel is beschermd en straalt Parijse charme uit met een gietijzeren afdak. Op de gevels aan de overkant zijn spiegels aangebracht om het zonlicht te weerkaatsen naar het terras maar daar was donderdag niets van te merken, het goot!

 

Binnen is het business as usual, veel volk, pintjes, cocktails, krantenlezers, babbelaars, een eclectisch nieuwsgierig Brussels publiek.

 

De 400 vierkante meter vallen niet op, het is gezellig, fris en tijdloos. En alweer lijkt het alsof het café er altijd al geweest is. Wie graag in het Belgacafé op het Flageyplein komt, kan nu ook in de benedenstad terecht, kijk even mee...

Flamingo, Lakenstraat 177, 1000 Brussel

 

 

 

© De Standaard - www.destandaard.be - 7 juin 2012