Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Prostitutieprobleem in Alhambrawijk blijft


Brussel - In hun maandelijkse infobrief van de maand december vraagt het wijkcomité Alhambra – de buurt rond de KVS – aan burgemeester Freddy Thielemans (PS) om zo vlug mogelijk rond de tafel te gaan zitten.

 

Ze vragen om het aangekondigde mobiliteitsplan zo vlug mogelijk uit te voeren, want de autocarrousel van pooiers en hoerenlopers vermindert er niet op, integendeel. Er is zelfs een nieuwe carrousel van auto’s die het eenrichtingsbord in de Spaarstraat negeren.

Het comité signaleert ook een nieuwe groep prostituees die zich naast de KVS posteren. Misschien had dit voorkomen kunnen worden als de camera waarvoor de stad twee jaar geleden geld werd vrijgemaakt, ondertussen ook geplaatst was? Alhambra vindt dat het stadsbestuur laks optreedt tegen prostitutie in een woonbuurt.

 

Op 15 november van vorig jaar was het precies twee jaar geleden dat buurtbewoners in de bowling samenkwamen om hun ongenoegen te uiten. Alhambra werkt constructief mee met de stad, gaat zelfs naar de Scheldestad om te kijken hoe ze in Antwerpen de overlast door prostitutie aanpakken, organiseren wijkfeesten enzovoort... In juni van vorig jaar wordt de eerste wijkkrant verspreid en een website gelanceerd: www.comitealhambra.be. Hoop op beterschap in 2007.

 

 

© Brussel deze Week 2006 / Danny Vileyn