Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Wijkcomité Alhambra merkt niets van dalende straatprostitutie Brussel


BRUSSEL 31/01 (BELGA) = Het wijkcomité Alhambra, uit de wijk rond de KVS, merkt niets van de dalende straatprostitutie in Brussel. Dat zegt Harry Vanbuel, de woordvoerder van het comité. Volgens de buurtbewoners bieden de politieacties in de omgeving geen structurele oplossing voor het probleem. Ze pleiten onder meer voor boetes voor klanten van prostituees, zoals in Antwerpen.
   

Het comité vraagt een heus prostitutieplan dat zowel een oplossing biedt op korte als op lange termijn. Het pleit voor een prostitutiezone naar Antwerps model, waar alle prostitutie zich concentreert, samen met alle mogelijke diensten zoals de politie.

Volgens Brussels burgemeester Freddy Thielemans werkt dat niet. "De Antwerpse burgemeester heeft me zelf gezegd dat het probleem van de straatprostitutie blijft bestaan", zei hij eerder al.
   

Vanbuel heeft ook vragen bij de cijfers van de burgemeester. "Hij maakt ze altijd bekend in de winter, wanneer bij koude niemand op straat komt. In de lente en zomer komen ze wel opnieuw buiten", aldus Vanbuel. "Het aantal prostituees maakt overigens niet veel uit, want de overlast blijft hetzelfde. De controles zijn bovendien een lapmiddeltje. Als ze stoppen, zal het aantal hoertjes snel weer stijgen."


Thielemans maakte maandag bekend dat de 23 operaties tegen straatprostitutie in 2005 geleid hebben tot 173 uitwijzingen. Volgens de burgervader daalt het aantal straatprostituees gestaag. Zo daalde het aantal hoertjes sinds begin 2003 met naar schatting 66 procent.
   

Thielemans verwacht intussen ook veel van een zware taks die de stad gaat heffen op zogenaamde rendez-voushuizen. Dat zijn plaatsen waar prostituees klanten ontvangen, nadat ze die op straat geronseld hebben. De stad zal nu per ruimte in zo'n huis een taks van 2.500 euro
heffen./.MVS/FUL