Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Hoertjes weg uit Antwerpse Atheneumbuurt


Het Antwerpse offensief tegen de straatprostitutie in de Atheneumbuurt lijkt te werken. Er lopen opvallend minder tippelhoertjes rond en ook de klanten zijn veel minder talrijk. Voor de Antwerpse politie is het niet helemaal duidelijk wie het eerst wegbleef, maar dat zal de buurtbewoners worst wezen. Zij stellen vooral opgelucht vast dat de overlast de laatste weken beduidend
kleiner is.
 
"De stad strijdt op twee fronten om de straatprostitutie uit de Atheneumbuurt te bannen", legt prostitutieambtenaar Joris Wils uit. "De prostituees zelf riskeren een straatverbod als ze herhaaldelijk worden betrapt op tippelen. Ze zorgen immers voor overlast: lawaai, verkeersoverlast, drugs, zich opdringen aan buurtbewoners en voorbijgangers..." Tot nog toe heeft nog maar één prostituee een tijdelijk straatverbod gekregen, maar Wils is ervan overtuigd dat de maatregel afschrikkend werkt. "Aanvullend hebben we nu ook de boetes voor de klanten van de straatprostituees. Naast het aanbod pakken we ook de vraag aan." Politie en buurtbewoners zijn het erover eens dat het nog veel te vroeg is om victorie te kraaien, maar veel klanten zijn duidelijk bang om thuis een 'prostitutieboete' in de bus te krijgen.
 
Antwerpen moet zijn eerste prostitutieklant nog op de bon slingeren, maar de zet van het stadsbestuur wordt in andere steden al met argusogen gevolgd. De bewoners van de Brusselse Alhambrawijk willen ook in hun buurt boetes voor de klanten van de straatprostituees. Het Brusselse stadsbestuur pakte maandag uit met hoeraberichten over de succesvolle strijd tegen de tippelprostitutie in de hoofdstad, vorig jaar werden 137 hoertjes het land uitgezet en de straatprostitutie zou dalen, maar volgens de bewoners is daar op het terrein nog niet veel van te merken. (JV)
 
01-02-2006
Jeroen Verelst;
De Morgen, pagina 08, 272 woorden
© 2006 Uitgeverij De Morgen n.v.