Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Plannen voor megabordeel in Schaarbeek


De oprichter van het Antwerpse megabordeel Villa Tinto, Franky De Coninck, overweegt ook in Schaarbeek met een dergelijk project te starten. De Brusselse Villa Tinto zou ruim veertig prostitutiekamers tellen en net als in Antwerpen een politiepost integreren. Het Schaarbeekse gemeentebestuur voelt wel iets voor het plan.

De Coninck viseert een terrein op de hoek van de Aerschotstraat en de Quatrechtstraat. "We mikken op een mix van 20 procent prostitutieruimte en 80 procent woningen daarboven", legt projectontwikkelaar De Coninck uit. Volgens De Coninck kan een gecontroleerd megabordeel, geflankeerd door een echt prostitutiebeleid van de gemeente, leiden tot een herwaardering van de achtergestelde buurt aan het Noordstation. "We hebben aan de gemeente ook voorgesteld om de raamprostitutie uit de Aerschotstraat weg te halen", legt De Coninck uit. Het megabordeel zou ten vroegste in 2009 opengaan.

Schaarbeek is het project niet ongenegen. "We willen het dossier zeker bestuderen", legt Marc Weber, kabinetschef van de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (MR-FDF) uit. "Het project zou de buurt veiliger maken en grote vooruitgang betekenen voor de prostituees zelf." (KrH)

Kris Hendrickx, 7/04/06

© De Morgen, pagina 01, 175 woorden