Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Camera's moeten prostitutiewijk in de gaten houden


 

 

De stad Brussel gaat binnenkort twee bewakingscamera’s plaatsen in de felbesproken Alhambrawijk, de wijk achter de KVS. Die staat bekend om de straatprostitutie en de bijhorende autocaroussel. De stad wil met de camera's aantonen dat ze het veiligheidsgevoel in de buurt wil verbeteren. Maar de bewoners hebben nog twijfels.

 

Heel veel huizen staan door de overlast te koop, zegt Jan Leerman van het bewonerscomité Alhambra. "Er is een uittocht bezig. Mensen die hier al lang wonen, trekken weg omdat ze het niet meer aankunnen."

 

De straatprostitutie achter de KVS brengt vooral ’s nachts een heuse verkeerscaroussel met zich mee, met alle lawaai vandien. Jarenlang smeekt het bewonerscomité om een kordate aanpak. Daarom wil het stadsbestuur nu twee verkeerscamera’s plaatsen.

 

Er komt een camera op de hoek van de Handelskaai en de Koopliedenstraat. De tweede komt op de hoek van de Koopliedenstraat en de Lakensestraat.

 

Maar camera's alleen volstaan niet, zegt Leerman. "Er is een mobiliteitsplan nodig. Dat is net voor de verkiezingen al uitgetest. Dat houdt in dat er straten worden afgesloten en dat rijrichtingen worden veranderd."

 

 

© TV Brussel 2007

 

 

 

Placement de caméras dans le quartier Alhambra >>>