Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Camera's in prostitutiebuurt schrikken klanten af


 

Brussel - In de prostitutiebuurt achter de KVS hangen sinds kort bewakingscamera's van de politie. Een ramp, vinden de meeste prostituees, want ze jagen alle klanten weg. Want wie de Alhambrawijk bezoekt, doet dat meestal liever anoniem.

 

"Die camera's zorgen voor problemen," zegt een prostituee die anoniem wil blijven. "Ze zouden er minder moeten zetten, of ze beter verstoppen. Onze klanten zijn getrouwd en willen niet gefilmd worden."

"Dat is dan spijtig voor de prostituees," merkt politiewoordvoerder Christian De Coninck op. "Wij moeten de veiligheid verzekeren. En camerabewaking is een middel om die veiligheid te waarborgen."

 

De camera's staan er in de eerste plaats om te kunnen ingrijpen bij problemen, zegt de politie. Maar ze kunnen ook dienen om automobilisten te beboeten die de wegcode niet respecteren en bijvoorbeeld 's nachts toeteren. "Daarvoor kunnen ze beboet worden," zegt De Coninck. "En het pv wordt dan naar huis gestuurd." En geen enkele klant die dat wil riskeren.

 

Maar het voorwendsel dat het voor de veiligheid van de prostituees en buurtbewoners is, klopt niet, zeggen de prostituees. Volgens hen wil de stad Brussel de prostitutie uit de wijk weren.

De politie is van plan het aantal camera's in de wijk nog op te voeren, en denkt aan een mobiel commissariaat.


 

 

 

© FM Brussel/TV Brussel 2007

 

 

 

 

 

 

 

Placement de caméras dans le quartier Alhambra >>>