Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

Alhambrawijk: 'Stad werkt prostitutie in de hand'


 

Brussel - De stad gedraagt zich als een pooier, en werkt prostitutie in de hand. Dat zegt de oppositie in de stad Brussel. Het aantal prostituees in de Alhambrawijk is de laatste tijd opnieuw gestegen, en de taksen op de zogenaamde afwerkhotels halen niets uit.

 

Na een daling de voorbije jaren is het aantal prostituees in de Alhambrawijk de laatste maanden weer flink gestegen. Vooral Oost-Europese meisjes bevolken de straten rond de KVS.

 

"Die prostituees komen uit landen die sinds enkele jaren deel uitmaken van de Europese Unie. Dat maakt het moeilijker voor de politie om tussen te komen," beweert burgemeester Freddy Thielemans (PS).

 

Maar de stad doet geen moeite, zeggen buurtbewoners en de oppositie. De taks op afwerkhotels bijvoorbeeld dient niet om hotels af te schrikken, maar om de stadskas te vullen.

Gemeenteraadslid Marion Lemesre (MR) stelt zich vragen. "Is het toelaatbaar dat de stad op die manier een pooier wordt? Want die taks brengt dit jaar 293.000 euro op." Volgens Thielemans zijn drie afwerkhotels gesloten door de taks.

Toch blijft de overlast verschrikkelijk. Dat bewijzen ook filmpjes die buurtbewoners op YouTube posten. Ze hopen zo de stad wakker te schudden, want de veiligheidscamera's doen dit duidelijk niet.

Marion Lemesre: "De hele handel gebeurt onder het oog van de camera's. Maar nog steeds rijden er voortdurend wagens rond, en soms is er agressie door het ronselen op straat."

De stad werkt dit zelfs in de hand. Zo heeft ze pas nog een vergunning gegeven aan dit café om een terras open te houden. Maar nu is het een oppikplek voor straathoertjes geworden.

"De wet is de wet," zegt Thielemans. "Als die mensen binnen de wet een terras vragen, dan moeten wij dat toekennen. Maar als er een klacht wordt ingediend, dan kan ik ingrijpen."

 

 

© TV Brussel 2007

 

 

Le quartier filmé par des habitants: plus >>>