Comité Alhambra 

Presse

 
 
 
         

 

NL

 

> Départ

 

> Le Comité Alhambra

   

> Le Quartier Alhambra

   

> Activités

 

> Media et presse

 

> Journal 'Alhambra'

 

> Participer?

 

> Liens

 

 

 

 
 

VGC neemt intrek in nieuw kantoorgebouw


 

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zit midden in de verhuizing naar het Renaissancegebouw op de Jacqmainlaan. De VGC wil door een centralisatie de dienstverlening verbeteren.

 

Van vijf locaties verspreid over de stad naar één. Dat is de bedoeling van de verhuisoperatie die vorig jaar door het VGC-college is beslist en over enkele weken afgerond zou moeten zijn. De dienst Onderwijs is al verhuisd. Geleidelijk volgen de andere diensten.

 

Driehonderd VGC-ambtenaren zullen hun intrek nemen in het Renaissancegebouw. De VGC heeft vorig jaar een huurcontract voor 21 jaar gesloten, voor een jaarlijkse huur van 1,2 miljoen euro.

 

Het Renaissancegebouw moet het uithangbord van de VGC-adminis­tratie worden. De Vlaamse Brusselaar zal er terechtkunnen voor vragen over cultuur, sport, jeugd, welzijn, gezondheid, gezin, onderwijs en vorming. Beneden komt een heuse balie waar bijvoorbeeld de cultuurwaardebonnen kunnen worden aangevraagd. De inrichting hiervan zou begin januari klaar moeten zijn. Het onderwijscentrum (in de Marcqstraat), de uitleendienst en technische diensten verhuizen niet mee.

 

 

 

 

 

© Brussel Deze Week - www.bdw.be - 24 augustus 2011