Comité Alhambra 

Nieuws

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Gesprek met de heer de Walque

 

Op 13 september 2006 hadden we een gesprek met de heer de Walque (43ste op de PS lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006).

 

Het gesprek ging voornamelijk over de prostitutieproblematiek in de Alhambra-wijk.

 

Volgens de Walque deed het stadsbestuur al het mogelijke binnen het wettelijke kader dat momenteel voorhanden is om de overlast door straatprostitutie aan te pakken.

 

De leden van het Comité Alhambra pareerden dit door volgende suggesties te maken:

 

-          De burgemeester kan de politiecodex aanpassen zodat de hoerenlopers in de Alhambra-wijk strafbaar gesteld kunnen worden.

-          De burgemeester kan strengere regels opleggen aan de rendez-vous hotels.

-          De burgemeester kan snel werk maken van een degelijk mobiliteitsplan voor de Alhambra-wijk.

-          De burgemeester kan zorgen voor een permanente politieantenne in de Alhambra-wijk.

-          De burgemeester kan zorgen dat er snel camera’s komen.

 

Het wettelijke kader kan dus op gemeentelijk niveau vrij gemakkelijk uitgebreid worden.

 

De heer de Walque snapte onze redenering en voegde er aan toe dat er ook op federaal niveau een globale aanpak moet komen wat de prostitutieproblematiek betreft, ter aanvulling en versterking van het gemeentelijke plan.

 

Volgende vaststelling maakte op hem indruk: hoe kun je enerzijds miljoenen euro investeren in een wijk voor de herwaardering van de huisvesting (wijkcontract De Kaaien) en anderzijds de bewoners verjagen door een lakse aanpak van de overlast veroorzaakt door straatprostitutie?

 

De heer de Walque heeft de tijd genomen om te luisteren. Hij zou proberen om onze problemen op de politieke agenda te zetten om zo tot concrete oplossingen te komen. Maar dat kan enkel als meerdere politieke partijen daar hun schouder onderzetten. Hij was bereid om initiatieven te nemen om die samenwerking uit te bouwen. Hij voegde er echter aan toe dat dit niet van de ene dag op de andere zou gebeuren, en ook afhing van de komende verkiezingen en de stemmen die hij zou krijgen …