Comité Alhambra 

Nieuws

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Actie 'Groene wijk' - mei 2010


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

17 maart 2010

 

Een aantal bewoners hebben de handen in elkaar geslagen om van de driehoek  Koopliedenstraat (kant Emile Jacqmainlaan), Sint-Jan Nepomucenusstraat/Spaarstraat en de Lakensestraat een groene buurt te maken.

 

Het project beoogt het volgende:

  • Bewoners kunnen gratis een klimplant laten planten aan hun gevel. Personeel van de groendienst van de stad verwijdert de stoeptegels, graaft de put voor de plant, voorziet die van potaarde, en installeert de bescherming en de klimdraad.

  • Bewoners kunnen gratis tags en graffiti van hun gevels laten verwijderen.

  • Bewoners kunnen gratis plantbakken met bloemen verkrijgen om op hun balkons en vensterbanken te plaatsen.

  • Op het pleintje aan de Koopliedenstraat zullen tot twee nieuwe bomen worden aangeplant, wellicht magnolia's.

  • Er worden in de wijk her en der zelfgemaakte nestkastjes opgehangen die door de kinderen van de buurt beschilderd zullen worden.

 

Bedoeling van het project is om de wijk groener en aangenamer te maken, en om de bewoners en voorbijgangers te sensibiliseren op netheid.

 

Ook wil het initiatief de buurtbewoners dichter bij elkaar brengen. Op de dag van de beplanting – zondag 2 mei – wordt een wijkfeest georganiseerd. Buurtbewoners zullen dan drank uitdelen en iedereen die dat wil – mensen van de wijk, voorbijgangers, personen die in de buurt werken, … - kan komen aanschuiven aan de lange tafel op het pleintje aan de Koopliedenstraat (’s avonds bij kaarsverlichting eventueel met barbecue…).

 

Je ziet, het belooft een leuke dag te worden. Zorg dus dat je erbij kunt zijn en schrijf alvast in je agenda:

 

zondag 2 mei, aanplanting en activiteiten de hele dag door op het pleintje in de Koopliedenstraat (ter hoogte van het huisnummer 11).

 

 

Het project ‘Groene Wijk’ is een initiatief van een aantal bewoners van de Alhambrawijk, gesteund door de Stad Brussel – de Schepen van Groene Ruimten en Milieu, Atrium, BRAVVO en het Comité Alhambra.