Comité Alhambra 

Nieuws

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Rogierplein en omgeving in een nieuw kleedje


U heeft het waarschijnlijk al vernomen: het Rogierplein en haar omgeving wordt heraangelegd. Een basisproject van het studiebureau XDGA ligt nu op tafel, maar nog vele vragen blijven onbeantwoord. Het project dat nu op tafel ligt wil het Rogierplein zélf en een strook tussen de Antwerpsepoort en de Kruidtuin in een nieuw kleedje steken. Eind maart wordt de laatste hand op het project van heraanleg gelegd. Tot dan zullen we samen met bewoners en gebruikers voorstellen verzamelen voor de verdere invulling van het basisproject. Uw inbreng is belangrijk om van het plein en haar omgeving een publieke ruimte voor iedereen te maken!

 

 

Noteer alvast in uw agenda de volgende data:

 

30 januari om 18u30

Infosessie waarop we het wat, hoe en waarom van deze consultatieronde uit de doeken doen. We vormen werkgroepen rond verschillende subthema's. In de weken die na 23 januari volgen, vinden de verschillende werkgroepen plaatsen. De Minister van Openbare Werken en Mobiliteit, drager van het project, zal aanwezig zijn op deze sessie.

 

27 februari om 18u30

In deze sessie passeren de verschillende voorstellen uit de werkgroepen de revue. Hierrond voeren we een constructief debat dat moet resulteren in een mooi afgelijnd voorstel dat we aan het studiebureau en de politieke verantwoordelijken voorstellen.

 

20 maart om 18u30

Het studiebureau wikt en weegt de verschillende voorstellen en verwerkt ze in een definitief project van heraanleg. In deze sessie wordt dit definitieve project voorgesteld.

 

De 3 sessies vinden plaats in de IRIS zaal boven het Noordstation op niveau 1,5. Volg de IRIS pijltjes van de administratie.

 

Op 1,2 en 3 februari vindt u ons op het Rogierplein en in de ondergrond. U kan dan uw wensbeelden ook op een ludieke manier overmaken.

 

 

Meer info: Ben Bellekens: 02/217.56.33, ben@bralvzw.be (NL) www.bralvzw.be

 

Pdf >>>

 

 

 

© Bral vzw 2007