Comité Alhambra 

Prostitutie

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Alhambra-wijk, steeds meer een gedoogzone ...


De straatprostituee in de Alhambrawijk is al lang niet meer de hoogblonde vrouw die op de middag een ambtenaar haar diensten aanbiedt. De straatprostituee in de Alhambra-wijk is evenmin per definitie het slachtoffer van mensenhandel. De straatprostituee zoals wij haar nu kennen kiest doorgaans bewust voor het beroep.

 

De nieuwe golf prostituees zijn voornamelijk travesties/transseksuelen uit Zuid-Amerika. Zij komen naar de Koopliedenstraat om hun operaties te kunnen betalen. Het zijn dus prostituees met een duidelijk doel voor ogen. Zij ronselen agressief klanten en bijten hard van zich af. De travesties/transseksuelen zijn niet erg geliefd bij de andere prostituees. Vaak zijn ze zelf ook slachtoffer van agressie, vooral van jongeren die kortsluiten als ze met transseksualiteit te maken krijgen. Als het tot een clash komt dan klinkt het tot ver in de geburen…

 

Voor de buurtbewoners is het een bevestiging van wat ze al een hele tijd voelen: de straatprostitutie in de Alhambra-wijk wordt agressiever. Telkens worden grenzen verlegd.

 

Een aantal buurtbewoners zijn verhuisd. Soms gaat het om mensen die al hun hele leven in de Alhambra-wijk gewoond hebben. Hun woningen raken niet verhuurd, en die worden dan ingenomen door de prostituees. Vooral de travesties/transseksuelen zijn zich zo in de wijk komen nestelen, en ontvangen klanten bij hun thuis. Zij parasiteren op de autocarrousels, maar lokken ook mannen gewoon door ze toe te roepen vanop hun vensterbank.

 

Wij begrijpen de laksheid van de verschillende overheden niet. Wat evident zou moeten zijn wordt niet au serieux genomen: straatprostitutie in een woonbuurt kan niet. Al vele jaren herhalen we onze noodkreet, maar ondertussen glijdt de Alhambra-buurt verder af tot een gedoogzone. Wat moet er gebeuren eer er echte, structurele maatregelen worden genomen?

 

 

 

 

Met aluminiumfolie dichtgeplakte ramen zodat de prostituees overdag kunnen slapen, of klanten kunnen onvangen ...

De prostituees ronselen hun klanten soms vanop hun vensterbank, bijvoorbeeld dit appartement  rechttegenover de KVS.