Comité Alhambra 

Media & Pers

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Politiebazen aangeklaagd voor banden met prostitutie


Brussel - Twee Brussels politie-officieren worden aangeklaagd omdat ze zich mogelijk lieten omkopen door seksbazen. De eerste, een vrouwelijke commissaris die in hartje Brussel een politiedivisie coördineert, zou in ruil voor luxevakanties in Spanje een oogje dichtknijpen in de hoerenbuurt rond de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Buren kwamen erachter dat de politiechef logeerde in de vakantieflat in Benidorm van de eigenaar van sekshotels. Wederdienst volgens hen.

 

Een commissaris die werkt in de omgeving van de dure Louisalaan zou het maffiamilieu van de pooiers dan weer informatie geven over gerechtelijke acties. De man zou betaald worden met 'tedere diensten' van een prostituee.

 

De klachten tegen de twee officieren worden behandeld door het Comité P, het Brusselse parket en de Algemene Inspectie.

 

 

 

© Het Laatste Nieuws 2008/JM

 

 

 

Recht van antwoord Comité Alhambra:

 

In de editie van woensdag 3 december 2008 schreef ‘Het Laatste Nieuws’ in het artikel ‘Politiechefs mogelijk omgekocht door seksbazen’ dat leden van het Comité Alhambra gezegd zouden hebben dat ze ‘interne informatie’ zouden hebben tegen de ‘vrouwelijke commissaris’ van hun wijk.

 

Daarin wordt gesuggereerd dat de ‘vrouwelijke commissaris’ banden zou hebben met het prostitutiemilieu.

 

Het Comité Alhambra ontkent met klem deze aantijgen. Wij bezitten geen compromitterende informatie tegen welke politiecommissaris dan ook, en hebben daar bijgevolg ook nooit in die zin over gecommuniceerd met wie dan ook.

 

Als het gaat om dezelfde ‘vrouwelijke commissaris’ die zich al vele jaren keihard voor onze buurt inzet – en daarvoor al op haar vingers is getikt door het Comté P, dan kunnen wij alleen maar zeggen wat wij ook op de buurtvergadering verteld hebben: zij is en blijft onze enige lichtpunt in de moeizame strijd die we nu al vele jaren tegen de prostitutieoverlast voeren. Geen enkel moment hebben we getwijfeld aan de integriteit van die vrouwelijke commissaris.

 

Wij willen ons daarom volledig distantieren van het artikel zoals die verschenen is in Het Laatste Nieuws: geen enkele van de vijf aanwezige leden op de buurtvergadering heeft negatieve aantijgingen geuit wat betreft de commissaris en haar activiteiten in onze wijk.