Comité Alhambra 

Nieuws

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Gesprek met Bruno De Lille

 

Op uitnodiging van het Comité Alhambra is Bruno De Lille, buurtbewoner en schepen van gelijke kansen en Vlaamse aangelegenheden, komen luisteren naar de grieven van het Comité Alhambra. De vergadering vond plaats op 10 mei. Een tiental leden van het Comité waren aanwezig.

 

Het gesprek ging voornamelijk over de prostitutieproblematiek.

 

Bruno heeft vooral geluisterd, en kunnen vaststellen dat het echt wel om een reëel probleem gaat. Hij zei dat het moeilijk is om als niet bewoner in het schatten wat het precies betekent om elke dag geconfronteerd te worden met overlast door straatprostitutie. Hij vond anderzijds wel dat het gemeentebestuur voldoende inspanningen deed 'binnen het wettelijke kader dat vandaag voorhanden is'. Verder is Bruno De Lille tegen het plaatsen van camera's en het strafbaar stellen van klanten van prostituees zoals dat in Antwerpen het geval is.

 

Het Comité heeft nogmaals alle mogelijke oplossingen aangeboden die nog niet uitgeprobeerd zijn. Onze voornaamste opmerking was dat een globaal plan voor de prostitutieproblematiek ontbrak, en dat op gewestelijk niveau.

 

Hij zou voor ons alvast een aantal dingen uitzoeken:

 

- Hoeveel taksen moet elk hotel betalen? En wanneer?

- Hoe zit het precies met de illegale uitbreiding van het rendez-vous in de Van Gaverstraat?