Comité Alhambra 

Nieuws

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Gesprek met mevrouw Lemesre

 

Op 20 september 2006 hadden een aantal leden van het Comité Alhambra een gesprek met mevrouw Lemesre (lijst Renouveau Bruxellois).

 

Mevrouw Lemesre kent vrij goed de prostitutieproblematiek in de Alhambra-wijk. Volgens haar kunnen enkel drastische maatregelen oplossingen brengen.

 

Mevrouw Lemesre hekelde de laksheid van burgemeester Thielemans. Ook vond zij het tandem Thielemans / Van Reusel nefast voor Brussel wat de veiligheid en openbare orde betreft. De politiezone Noord werkt volgens haar visie niet naar behoren.

 

Zij vindt dat het huidige stadsbestuur teveel energie en geld steekt in evenementen zoals Brussel Bad, en daardoor te weinig middelen over heeft voor veiligheid en netheid. Zij vindt het belangrijk dat die evenementen er zijn, maar volgens haar helt de balans teveel over naar één kant.

 

Mevrouw Lemesre hekelde de mobiliteitsplannen die Thielemans in uitvoering heeft gebracht die te nadelig zouden zijn voor de handelaars, maar ook voor de bewoners die geen parkeerplaats meer vinden, en vond verder dat de aangroei van 11000 nieuwe bewoners in Brussel teveel op kwantiteit en te weinig op kwaliteit gericht is. Volgens haar worden de midden- en hogere klasse uit Brussel Stad verjaagd, wat in de kaart zou spelen van de PS.

 

De ambitie van Lemesre is de huidige coalitie te breken (ondanks de wil van die coalitie om opnieuw samen te werken). Volgens haar is een bepaalde partij van de huidige meerderheid bereid om met Renouveau Bruxellois samen te werken, maar dan moet Lemesre overtuigend de gemeenteraadsverkiezingen winnen. Indien dat niet het geval is, kan die partij een samenwerking met Renouveau Bruxellois onvoldoende motiveren omdat momenteel getracht wordt om op gemeentelijk niveau dezelfde samenwerkingsverbanden af te sluiten als die dat de partijen op het oog hebben voor de federale verkiezingen in 2007.