Comité Alhambra 

Nieuws

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Gesprek met mevrouw Milquet

 

Op woensdag 27 september hebben we een onderhoud gehad met mevrouw Milquet, de heer Dallemagne, de heer Ceux.

 

Het gesprek ging voornamelijk over de overlast veroorzaakt door straatprostitutie, het probleem dat het zwaarste weegt op onze wijk en de laatste maanden in intensiteit is toegenomen.

 

Mevrouw Milquet was zoals het Comité Alhambra overtuigd dat straatprostitutie niet in een woonbuurt thuishoorde, maar dat er een zone moest komen waar het eventueel wel kon.

 

Meneer Ceux was niet gewonnen voor het idee van een Villa Tinto, maar ook hij vond dat straatprostitutie een te zware hypotheek legde op onze woonbuurt.

 

Volgens de heer Dallemagne zijn oplossingen mogelijk, mits de politieke wil er is.

 

Het Comité Alhambra benadrukte nogmaals dat alle politici en hun partijen overtuigd zijn van het feit dat straatprostitutie niet thuishoort in een woonbuurt, uitgezonderd dan van één persoon: burgemeester Thielemans. Hij heeft de afgelopen legislatuur onvoldoende inzet getoond om echt iets ten gronde aan de situatie te doen. Zolang hij niet meewil, zal er niets veranderen in de Alhambra-buurt.

 

Nogmaals hebben we de contradictie aangehaald dat de stad en het Gewest enerzijds miljoenen euro wil investeren om de woonfunctie van de buurt te versterken via het wijkcontract De Kaaien, maar anderzijds niets doet om de overlast aan te pakken. Voor wie worden die miljoenen dan geïnvesteerd? Voor de prostituees – die hier dikwijls niet lang genoeg verblijven om echt mee te bouwen aan een betere stad – zodat die betere lokalen hebben om hun klanten te ontvangen? Voor de pooiers en de mensenhandelaars? Zijn dat dan de kiezers van Thielemans?

 

Indien CDh na de verkiezingen voldoende stemmen haalt zouden ze de prostitutieproblematiek mee in het regeerakkoord laten opnemen.

 

Na het onderhoud heeft mevrouw Milquet nog een wandeling gemaakt in de Alhambra-wijk, meerbepaald in de Van Gaver- en Koopliedenstraat.