Comité Alhambra 

Prostitutie

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Betrapt ...


Ondanks de borden plaatselijk verkeer, is het dikwijls aanschuiven in de Kooplieden- en Van Gaverstraat. Begin dit jaar echter werd de file niet veroorzaakt door klanten die de hoeren kwamen keuren. Of toch niet helemaal.

Op de foto ziet u de beruchte ‘hoerenlopersval’. De politie zette het einde van de Koopliedenstraat af. Al wie de straat inreed kon er niet meer uit, ook niet de chauffeurs achteraan want die werden door agenten tegengehouden aan het begin van de straat. De hoerenlopers zaten dus in de val. Eén voor één moesten ze hun identiteitspapieren tonen vooraleer ze de straat weer uit te mochten. Soms werd hun voertuig ook grondiger gecontroleerd. Zo zijn heelwat criminelen tegen de lamp gelopen …

De buurtbewoners en het Comité Alhambra wensen de politievrouwen en –mannen te bedanken die tijdens die vele uren, dikwijls in weer en wind, zowel overdag als ’s avonds laat, de controles hebben uitgevoerd.

Gedurende een aantal maand hebben we kunnen ervaren hoe de wijk zou kunnen zijn zonder de autocarrousels en dat was een goed gevoel, zelfs al wisten we dat het effect maar tijdelijk zou zijn.

Ondertussen draait de autocarrousel weer als tevoren, ondanks de borden ‘Plaatselijk verkeer’. Zonder controle haalt zo’n verbod weinig uit, maar zelfs met controle zijn nogal wat hoerenlopers in de val gereden. Blijkbaar zijn zo zo verdiept in de décoletée van de vrouwen dat de verkeerscode, met of zonder politie, wel het laatste is waaraan ze denken …